Bladziekten en dan?

Helaas gaat er ook wel eens iets mis met rozen.

Bladziektes zien we af en toe als probleem in rozen. Deze “bladschimmels” zijn het gevolg van niet ideale weersomstandigheden vaak in combinatie met niet optimale groeiomstandigheden.

Per roos is de vatbaarheid voor bladziektes verschillend en zelfs van dezelfde roos kan de standplaats, bodemgesteldheid, verzorgen, snoeiwijze maar ook de bemesting veel invloed hebben op de weerstand.

In algemene zin is te stellen dat hoe gezonder uw rozen zijn en hoe idealer de verzorging en standplaats is hoe minder last uw rozen krijgen van bladziekten.

Bladziekten zijn in bijna alle gevallen schimmelaantastingen en deze gedijen het best onder hogere temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

Rozen met donkergroene, vaak harde, bladeren hebben meer weerstand dan rozen met zacht of jong loof. Een te royale bemesting (of verkeerd type mest) geeft zacht snelgroeiend loof en geeft de bladschimmels meer kans. 

Het spreekt voor zich dat een gezond wortelgestel de basis is voor een gezonde plant. Rozenstart is daarom ons eerste (preventieve)  wapen tegen bladziekten.

Pireco heeft een mooi product Pireco ‘Bladziekten’ dat op volledig natuurlijke wijze uw rozen en ander planten versterkt en schimmelgroei sterk beperkt. Daarnaast tast Pireco de werking van Rozenstart, dat immers ook een plantvriendelijke schimmel is, niet aan.

Omdat deze natuurlijke en biologische middelen geen enkele nadelige invloed hebben op de natuur en 100% veilig zijn voor mens en dier kunt u met een gerust gevoel deze middelen gebruiken.

Sterroetdauw
/ “Blackspot”

Roest

Meeldauw

Onderstaande middelen kunt u veilig gebruiken bij rozen als deze last krijgen van bladziekten.
Voor onderstaande middelen geldt dat deze milieuvriendelijk zijn en niet giftig voor huisdieren en kinderen.
Het liefst start u vroegtijdig (preventief), hoe eerder u een behandeling start hoe beter en sneller het resultaat. Eenmaal verkleurde bladeren zullen niet herstellen maar u voorkomt verspreiding naar de andere nog gezonde bladeren.
Zorg voor goede bemesting en voldoende water dan zullen er spoedig nieuwe uitlopers verschijnen met gezond loof.

Gebruik deze middelen nooit in de volle zon en niet bij temperaturen boven de 25 graden (geldt voor bijna alle middelen).

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader