Bemesten van rozen

Rozen leveren een topprestatie, er is geen andere tuinplant die zoveel bloemen geeft. Gedurende zo'n lange periode en dan ook nog eens jaar na jaar.  Met een goede voeding kun je je rozen helpen dit vol te houden.

Wij zijn grote voorstander van een biologisch bemestingsplan. Hiermee bemest je niet alleen de planten maar maak je de bodem ook gezonder. Wormpjes, kevers, bacteriën en schimmels zijn onmisbaar voor een gezonde, levende bodem.

Ons advies:

  • Geef vaststaande rozen vanaf eind april, biologische-rozenmest.
    geef een flinke eetlepel per roos (1 liter mest per 30 rozen)
  • herhaal deze bemesting om de 4-6 weken (afhankelijk van de bodemgesteldheid)
  • Vanaf half augustus niet meer mesten zodat de rozen kunnen afharden voor de winter.

Rozenstart 

Rozenstart (voorheen Rootgrow) geeft de rozenwortels een flinke boost en zorgt ervoor dat uw rozen de aanwezige voedingsstoffen efficiënt kan opnemen. Een gezonde roos met een natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen is het resultaat. Het spreekt voor zich dat een groot en vitaal wortelgesltel meer vocht en voedsel kan opnemen.

Een gezonde plant start met een goed wortelgestel. Met het planten van je rozen heb je een uitgesproken kans dit te stimuleren.

Humus in de grond

Met het gebruik van biologische meststoffen krijg je bijna automatisch een gezond bodemleven.  Wormpjes, kevers, bacteriën en schimmels zijn onmisbaar en zorgen voor de afbraak van groenresten en vormen hiermee humus en meststoffen.

Naast water en voeding is ook lucht (zuurstof) in de bodem onmisbaar. Wortels hebben zuurstof nodig om voedingsstoffen op te nemen.

Humus, organisch verterend materiaal. Humus is belangrijk in de bodem.  Zonder humus geen leven. Humus kan water en voedingsstoffen vasthouden en geeft deze later geleidelijk weer af aan de planten. Turfmolm, cocopeat, compost, oude stalmest en rozengrond zijn materialen die het humusgehalte van de bodem verbeteren.
Afgevallen bladeren zijn ook goed te gebruiken maar pas op voor verzuring. Verschillende bladeren (eikeblad en beukenblad) kunnen de grond zuurder maken.  Rozen houden niet van een zure grond. Gebruik daarom royaal kalk in us rozen, zeker bij het aanbrengen van veel blad of compost.

Een gezonde bodem heeft een open en korrelige structuur. De waterhuishouding is optimaal en de grond is dan gemakkelijk te bewerken.

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader