Wortelgoed, goed en voordelig

Meestal begin oktober, zodra de bladeren beginnen te vallen starten wij weer met ons nieuwe rozenjaar. De vers geoculeerde nieuwwe rozen van vorig jaar zijn voldoende aangegroeid en klaar voor een nieuwe plek.

In het najaar is het aanbod het grootst, dit is immers het enige moment waarop de nieuwe rozen worden geoogst.
De aarde is nog warm en de komende maanden is er vrijwel zeker voldoende vocht om de eerste wortelvorming te stimuleren. Het najaar is daarom de beste tijd voor het aanplanten van rozen, heesters, (fruit)bomen en vaste-planten.

Een vroege aanplant, daarmee bedoel ik het planten in november of december is de garantie voor een gezoende groei en bloei.  Zeker in combinatie met Rozenstart (de plantvriendelijke schimmel) durven wij daarom groei/bloeigarantie te geven voor rozen geplant in het najaar.

Vanaf eind oktober starten wij ook dit jaar weer met het uitleveren van wortelgoed. Heeft u meerdere rozensoorten op uw bestelling staan dan wachten wij tot alle rozensoorten leverbaar zijn.  Omdat wij onze rozen door verschillende collegakwekers laten oculeren zijn niet alle soorten gelijktijdig leverbaar.  Zo is het komende seizoen een grote schaarste aan de Rozen van collega David Austin uit Engeland.  De coronacrisis en de aankomende BreXit heeft Austin gedwongen alle rozen (voorlopig?) in de VK te houden.  Via - via worden slechts xeer beperkt enkele soorten Engelse rozen geleverd.

Staffelkorting

Bij het beplanten van een redelijk perk rozen is het voordeel van wortelgoed niet alleen de versheid en groeikracht van de jonge planten. Onze staffelkorting tikt mooi door en loopt door tot wel 35% .

Hierbij geldt wel dat op = op omdat wortelgoed uitsluitend in het najaar wordt aangeleverd.  Voor enkele soorten loopt het wortelgoedseizoen tot maart maar de aantallen die beschikbaar zijn nemen dan snel af.
Bestel daarom tijdig!

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader