Klimrozen

Klimrozen en Ramblers

Klimrozen en ramblers zijn onmisbaar voor kleur op ooghoogte. De doorbloeiende klimrozen kunnen op vele manieren worden gebruikt en maar weinig planten geven zoveel kleur in de tuin. Klimrozen en Ramblers worden meestal gebruikt als bekleding van huis- en tuinmuren en schuttingen maar kunnen ook uitstekend groeien op pilaren, bogen, pergola’s en over hekken. Klimrozen en ramblers zijn sterk aan elkaar verwant. Zij maken lange twijgen welke met enige ondersteuning een pergola, prieel, muur, tuinhek, schutting, schuurtje kunnen begroeien.

Doorbloeiende klimrozen

De doorbloeiende klimroos wordt over het algemeen 2 tot 4 meter hoog. De bloei start begin van de zomer en kan daarna (soms met bloeigolven) doorgaan tot in de late herfst. Er zijn grootbloemige, kleinbloemige en geurende klimrozen en klimrozen welke zelfs op een noordmuur kunnen groeien. Bottels komen zelden voor. Er zijn ook doornloze klimrozen en bijna doornloze klimrozen, deze zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld rozenbogen of plekken waar ze dichtbij een tuinpaadje moeten staan. De doorbloeiende klimroos heeft altijd ‘iets’ nodig op tegenaan te groeien. Onze border-zuil is hiervan een goed voorbeeld. Eigenlijk moeten we spreken over lei-rozen in plaats van klimrozen, omdat men deze zelf moet leiden. Doorbloeiende klimrozen bloeien het best op oude twijgen.

Doorbloeiende klimrozen.
Om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij een selectie gemaakt van onze meest verkochte doorbloeiende klimrozen en ramblers. Kijkt u gerust even rond, heeft u vragen of wilt u graag meer informatie omtrent een specifieke roos, neemt u dan even contact op met onze klantenservice.

Eenmaal (vroeg-) bloeiende klimrozen / Ramblers 

Ook als vrijstaande struik kunnen klimrozen uitgroeien tot fraaie solitairen tot ruim 2 meter hoog. De eerste bloemen verschijnen in juni en de eerste vorstperiode maakt een einde aan de bloemenpracht. De meeste doorbloeiende klimrozen verlangen een luchtige en zonnige plek. Enkele soorten kunnen met minder zon toe en zelfs flink bloeien op een noordmuur.

Wilt u klimrozen combineren met een Clematis (wat overigens een fraaie combinatie kan zijn), dan is het beste de klimroos een jaar eerder te planten en pas later de Clematis. De plantafstand tussen 2 klimrozen is, afhankelijk van de groeikracht van de soort, 1 tot 2 meter.

Tip: Klimrozen zijn bijzonder waardevol voor kleur op enige hoogte. Een doorbloeiende klimroos eventueel in combinatie met een Clematis in een rozenzuil is een lust voor het oog.

Stamrozen:

Een stamroos is een sieraad voor uw tuin, border of bloembak. De stam maakt het mogelijk om onder de fraaie rozenbloemen andere rozen of vaste planten te plaatsen waardoor er meerdere etages bloemen ontstaan. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Afhalen stamrozen!

Stamrozen kunnen wij helaas niet verzenden.  Hoe graag wij het ook zouden willen; ze zijn groot en kwetsbaar. Het verpakken is zeer tijdsroven en dan nog is er relatief veel transportschade.  Een uitzondering zijn stamrozen als wortelgoed maar deze zijn slechts zeer beperkt voorradig en dan voornamelijk in novenber en december. .

Interresante artikelen voor klimrozen en stamrozen

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader