Sneeboer RVS tuingereedschap

Goed gereedschap is het halve werk

Dit geldt zeker voor tuingereedschap want tuingereedschap komt namelijk regelmatig in contact met aarde, vocht en vuil. Goed gereedschap blijft, mits goed onderhouden en opgeborgen, jarenlang in perfecte staat. Voor het meest van het door ons aangeprezen gereedschap geldt dat u deze slechts eenmaal in uw leven zult aanschaffen en daarna het nog generaties lang een familiestuk blijven.

Sneeboer gesmeed tuingereedschap

Natuurlijk zijn alle hier genoemde artikelen grotendeels direct uit voorraad leverbaar. Als u zelf de kwaliteit wilt voelen en beoordelen, nodigen wij u van harte uit op onze kwekerij. Wij zijn in ieder geval enthousiast over deze gereedschappen.

Sneeboer

De firma Sneeboer is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1913 tuingereedschappen smeedt. Eerst als lokale smid voor de bollentelers uit de regio, daarna voor heel Nederland en tegenwoordig voor een groot deel van de wereld. Dit RVS gereedschap is degelijk, met de hand vervaardigd en functioneel. Daaruit volgt dat het mooi is; de combinatie die wij zo graag

Waarom gesmeed tuingereedschap?

Als u met een scherpe spade met kracht in een wortel stoot, of per ongeluk met dezelfde kracht op een steen, dan is alleen gehard staal daar tegen bestand. De scherpe snijkant van gehard staal zal niet krullen of scheuren. Het harden van staal is een subtiele verhouding tussen verhitten, koelen en bewerken met een smidshamer. Zo subtiel dat alleen de meest ervaren smid een constante kwaliteit bereikt. Hoe? Dat is het spreekwoordelijke geheim van de smid. Het blad moet dus hard zijn, maar de verbinding tussen steel en blad (dul, hals, huis of stift), moet juist taai en veerkrachtig zijn, om wrikbewegingen op te kunnen vangen. Deze verbinding wordt van een andere, taaiere staalsoort gemaakt en door de smid aan het blad gesmeed. Een spade uit één stuk is dus per definitie minder sterk dan een handgesmeed exemplaar.

Roestvast staal (RVS)

Meestal roestvrij staal genoemd. RVS is een samenstelling (legering) van een aantal metalen, waaronder chroom. Het staal krijgt daardoor de eigenschap dat het niet roest (rood oxideert). Het heeft als neveneffect dat het een andere structuur krijgt en veel moeilijker te bewerken is. Het grote voordeel van RVS is echter dat het veel gladder blijft omdat het niet roest, hierdoor zal grond minder plakken dan bij gewoon staal. Het optimum tussen al deze eigenschappen kent alleen de RVS-smid.

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader