Helaas gaat er ook wel eens iets mis met rozen.
Bladziektes en insecten komen wel eens voor en vaak het gevolg van niet ideale weers- of groeiomstandigheden.

Per roos is de vatbaarheid voor bladziektes en insecten verschillend en zelfs van dezelfde roos kan de standplaats, bodemgesteldheid, verzorgen, snoeiwijze maar ook de bemesting invloed hebben op de weerstand.

In algemene zin is te stellen dat hoe gezonder uw rozen zijn en hoe idealer de verzorging en standplaats is hoe minder last uw rozen krijgen van bladziekten of insecten.

Bladziekten

Bladziekten zijn in bijna alle gevallen schimmelaantastingen en deze gedijen het best onder hogere temperaturen in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

Rozen met donkergroene, vaak harde, bladeren hebben meer weerstand dan rozen met zacht of jong loof. Een te royale bemesting (of verkeerd type mest) geeft zacht snelgroeiend loof en geeft de bladschimmels meer kans.

Het spreekt voor zich dat een gezond wortelgestel de basis is voor een gezonde plant. Rozenstart is daarom ons eerste (preventieve)  wapen tegen bladziekten.

Pireco heeft een mooi product Pireco 'Bladziekten' dat op volledig natuurlijke wijze uw rozen en ander planten versterkt en schimmelgroei sterk beperkt. Daarnaast tast Pireco de werking van Rozenstart, dat immers ook een plantvriendelijke schimmel is, niet aan.

Omdat deze natuurlijke en biologische middelen geen enkele nadelige invloed hebben op de natuur en 100% veilig zijn voor mens en dier kunt u met een gerust gevoel deze middelen gebruiken.

mnu-sterroetdauw-blackspot-op-rozen

Blackspot

mnu-roest-op-rozen

Roest

mnu-meeldauw-op-rozen

Meeldauw

Insecten en plagen

Insecten kunnen het rozenloof voor lekkernij aanzien en flink schade aanrichten. De Bladluis is het meest voorkomende insect op rozen. Voor een paar bladluizen hoeft u geen actie te ondernemen. Een gezond ecologisch systeem zorgt voor de natuurlijke oplossing en een paas bladluizen horen daarbij. Mezen en andere vogels zullen graag deze bladluizen verwijderen. Bladrollers zien we ook af en toe langskomen. Vooral de jongere bladeren in in voorjaar en begin van de zomer worden aangevreten door meikever en junikevers. Grote happen uit het blad geven vaak een treurig aanzicht. Wordt de aantasting al te bar dan kunt u met bijvoorbeeld Pireco `bladinsecten´ de planten minder aantrekkelijk maken zodat nieuwe bladeren niet meer als lekkernij worden gezien.

bladluis-177

Bladluis

roos-bladroller_

Bladroller

roos-vraatschade

Vraatschade

Pireco heeft tegen verschillende insecten ook een goed werkend middel Pireco 'Bladinsecten' dat op volledig natuurlijke wijze uw rozen en ander planten versterkt en insecten ontmoedigd aan je rozen te vreten. Het is goed om te weten dat Pireco de werking van Rozenstart niet aantast.

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader