Zelfbestuivers

Er zijn verschillende redenen waarom je een zelfbestuivende plant zou willen kopen. Ten eerste hoef je geen extra bestuivende planten aan te schaffen, wat kosten kan besparen en gemakkelijker kan zijn voor mensen met beperkte ruimte. Bovendien zijn zelfbestuivende planten minder afhankelijk van bestuivende insecten, die soms afwezig kunnen zijn in bepaalde omgevingen.

Een ander voordeel van zelfbestuivende planten is dat ze een hogere kans hebben om vrucht te dragen, omdat de bestuiving efficiënter is. Dit kan resulteren in een hogere opbrengst van fruit of groenten per plant.

Sommige voorbeelden van zelfbestuivende planten zijn appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. Bovendien zijn er ook zelfbestuivende variëteiten van bessenstruiken, zoals frambozen en bramen.

Kortom, het kopen van een zelfbestuivende plant kan handig zijn als je kosten wilt besparen, beperkte ruimte hebt, minder afhankelijk wilt zijn van bestuivende insecten en een hogere opbrengst van fruit of groenten per plant wilt hebben.

Veel oude en/of bekende fruitrassen zijn niet zelfbestuivend.  Dan kan het van belang zijn een extra bestuiver te planten.  Bij kwekerij De Border kun je een goed advies krijgen voor de optimale bestuivers (die overigens ook zelf weer goed en lekker fruit kan opleveren.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader