rozengrond

Ondersteund door bijna 30 jaar ervaring met rozen op zandgrond en samenwerking met andere topkwekers hebben wij een hoogwaardige rozengrond samengesteld.

Rozen verlangen, net als vele andere tuinplanten een iets vochtige en vruchtbare grond. Het liefst niet te kalkrijk, maar zeker niet te zuur.

Belangrijk is dat deze grond voldoende humus bevat zodat vocht en voeding goed kan worden vastgehouden. Een doorlatende lichte kleigrond blijkt voor rozen het meest ideaal.

Helaas heeft niet iedere tuin deze ideale grond. Wij hebben in Twente het meest (arme) zandgrond welke daarnaast vaak aan de zure kant is.

Speciaal op deze zandgronden is daarom bodemverbetering zeer gewenst.

Deze rozengrond bevat naast voldoende veen en organische stof ook veel kleimineralen.  Hierdoor zullen uw vers geplante rozen sneller een volwaardig wortelgestel ontwikkelen en zichtbaar vitaler uitgroeien.

Wilt u rozen planten op plaatsen waar al eerder rozen hebben gestaan? dan kunt u i.v.m. rozenmoeheid (rozenaaltje) uw grond extra behandelen met rozenstart.

Uiteraard is het altijd een afweging of deze investering de moeite waard is. Wij zijn er van overtuigd dat bodemverbetering zich altijd en langdurig terugverdient.

Onze rozengrond wordt samengesteld onder toezicht van het erkende instituut RHP waardoor de kwaliteit en samenstelling wordt gegarandeerd.

De handzame zakken bevatten 25 liter, dit is voldoende voor ongeveer 3-4 “blote-wortelrozen” of 6-8 rozen uit container.

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader