Rozenstart

Rozenstart (voorheen: Rootgrow)

Een rozenperk krijgt, vaak terecht, een prominente plek in uw tuin. Maar ook een roos heeft niet het eeuwige leven.

En vaak zal een herplant van rozen mislukken doordat de bodem "rozenmoeheid" vertoont. De

Engelsen noemen het zeer toepasselijk Rose Replant Disease.

Tot nu toe kon een particulier tuinier niets anders doen dan de onderstaande regels opvolgen.

Plant rozen gerust op een perk waar al rozen hebben gestaan!
Het rozenaaltje, de veroorzaker van rozenmoeheid is een veelbesproken onderwerp in tuinboeken, op tuinclubs en in vakbladen.
Met Rozenstart (rootgrow) is dit probleem gelukkig verleden tijd.

Rozenstart / Rootgrow
Rozenstart maakt het mogelijk rozen te planten op plekken waar al rozen hebben gestaan.

Rozengrond bevat speciale mineralen die uw rozen versterken. 'Normale' Potgrond kunt u verbeteren door de toevoeging van Potgrondverbeteraar. Ideaal als goede rozengrond bij u in de regio niet of moeilijk te verkrijgen is.

 • Rozenstart (rootgrow)

   4,95 119,75 Pre-order
  Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

  1 ltr
  ** 000007.-7-0 **

 

 

 

 • PLANT GEEN ROZEN WAAR ROZEN HEBBEN GESTAAN is de meest gebruikte term als het onderwerp rozenmoeheid ter sprake komt.
 • Wacht enkele jaren, waarbij het planten van afrikaantjes voorkeur verdient.
 • Vervang de ‘besmette’ aarde, tot minimaal 50 cm diep, door schone grond.

Hoe werkt het?

De plantvriendelijke mycorrhiza-schimmels die in Europa inheems zijn dringen tot in het wortelgestel van de planten door. Deze schimmels zorgen voor een explosieve groei van het wortelgestel en hebben een zeer nauwe samenwerking tot beider voordeel (symbiose).

Verschillende plantsoorten gedijen het best indien een schimmelcultuur de wortels omringt en ‘werken’ dan ook flink aan de instandhouding van deze 'indringers'.

Vooral bij nieuwe aanplant van planten zonder kluit moeten de nieuwe planten het stellen zonder deze nuttige schimmels. Het van nature opbouwen van een goede hoeveelheid van deze mycorrhiza duurt vaak lang, langer dan uw tere planten tijd hebben.

Door het kunstmatig toevoegen van de juiste Mycorrhiza-stammen zal de nieuwe plant veel sneller aanslaan en een veel sterker en gezonder wortelgestel ontwikkelen.

Het verschil is ronduit verbluffend te noemen.

Ook op de slechtere gronden of uitgemergelde grond zal het resultaat meetbaar beter zijn.

Rozenmoeheid

Het rozenaaltje, de veroorzaker van rozenmoeheid is een veelbesproken onderwerp in tuinboeken, op tuinclubs en in vakbladen.

Plant geen rozen waar eerder rozen hebben gestaan is het credo.
Wacht enkele jaren, waarbij het planten van afrikaantjes voorkeur verdient.
Vervang de 'besmette' aarde, tot minimaal 50 cm diep, door schone grond.

Proeven tonen aan dat een goede bodemverbetering tesamen met een wortel-behandeling de nieuwe rozen zo sterk doet uitlopen dat deze de rozenaaltjes weerstaan en volledig groeien en bloeien.

Alle ons bekende proeven zijn zeer succesvol en boven verwachting zonder dat de grond is vervangen. Mycorrhiza-schimmels als Rootgrow en Rozenstart zijn erg veelbelovend.

De beste oplossing... PLANT GEEN ROZEN WAAR ROZEN HEBBEN GESTAAN is de meest gebruikte term als het onderwerp rozenmoeheid ter sprake komt.

Wacht enkele jaren, waarbij het planten van afrikaantjes voorkeur verdient.Vervang de ‘besmette’ aarde, tot minimaal 50 cm diep, door schone grond.

Mycorrhiza (Rozenstart / Rootgrow) maakt een eind aan deze 'oude wijsheid'Proeven tonen aan dat een goede bodemverbetering tezamen met een wortel-behandeling de nieuwe rozen zo sterk doet uitlopen dat deze de rozenaaltjes weerstaan en volledig groeien en bloeien. Alle tot nu toe uitgevoerde, ons bekende, proeven zijn zeer succesvol en boven verwachting zonder dat de grond is vervangen. Dat biedt perspectief nu u zonder zorgen 'roos op roos' kunt kunt planten.

Het opnemen van Mycorrhiza

De beste werking van verkrijgt u door het middels direct bij de wortels te brengen. Dit kan uiteraard het best worden gedaan tijdens het planten.Bij potplanten vult u het plantgat aan met een mengsel van goede vruchtbare tuinaarde en de 'droge korrel'.

"kale wortel"-planten kunt u planten in een mengsel van rozenstart en goede tuingrond. Let er hierbij op dat een natuurlijke bemesting beter werkt als kunstmest.

Een andere oplossing is het wortelgestel nat de maken (spuiten of onderdompelen) en de te 'paneren' met de korrels zodat ook hier het middel direct aan de wortels hecht.

Zorg voor voldoende humus en de juiste zuurgraad vaak is een royale kalkgift gewenst. Beter nog: Eifelgold lavameel omdat deze ook veel mineralen bevat.

Welke planten hebben baat bij Mycorrhiza

Mycorrhiza zal bij de meeste tuinplanten, maar vooral bij rozen en fruitgewassen bijzonder effectief zijn. Er zijn echter een paar opmerkelijke uitzonderingen - rododendrons, heide en andere ericaceën en koolsoorten, deze kennen een andere schimmelcultuur en werken niet samen met deze mycorrhiza. Heeft u problemen met een van deze soorten, dan zijn hiervoor speciale mycorrhiza-varianten.

Let op! het gebruik van kunstmest kan de werking van de plantvriendelijke schimmels enorm verminderen; geef daarom Border's bio-rozenmest voor een langdurig gezonde groei en bloei

Winkelwagen
Scroll naar boven
preloader